Reparatie - Klantenservice | MediaMarkt (2024)

Reparatiestatus

  • Je kunt de reparatie gemakkelijk zelf volgen op deze website. Vul hier het opdrachtnummer en je postcode in. Het opdrachtnummer staat vermeld op het afgiftebewijs welke je hebt ontvangen tijdens het inleveren van je product.

Reparatiekosten

  • Wanneer het product al langer dan 2 jaar in jouw bezit is, dan is het redelijk dat je een gedeelte meebetaalt (1) aan de reparatiekosten. Indien wij door herstel de levensduur van het product kunnen verlengen, dan is het ook redelijk dat je een gedeelte meebetaalt aan de reparatiekosten (2).

    1. Reparatiekosten worden naar rato van de levensduur berekend.
    2. Normale slijtage aan bijvoorbeeld een harddisk, koolborstels, laserunits en alle andere mechanische onderdelen dien je altijd zelf te betalen.
  • Wil je de eventuele reparatiekosten niet betalen, dan wordt het product ongeprepareerd retour gestuurd.

  • Ja, mocht het defect door eigen toedoen zijn ontstaan, dan worden de eventuele kosten altijd voorgelegd aan jou, voordat wordt overgegaan tot reparatie. De onderzoekskosten zijn altijd voor ons. Mocht blijken dat het defect niet aan jou te wijten is, dan wordt het artikel natuurlijk kosteloos gerepareerd.

Reparatie

  • Een defect product is nooit fijn. We adviseren je als je een klein/handzaam product wilt laten repareren, om dit via een van onze winkels te laten doen.

    Als je toch een product wilt opsturen ter reparatie, ben je er zelf verantwoordelijk voor bent dat het product goed bij ons reparatiecentrum aankomt. Wij sturen een email naar je als we het product correct ontvangen hebben en het reparatieproces is gestart.

    Omdat je zelf verantwoordelijk bent dat MediaMarkt het defecte product in correcte staat ontvangt, raden we je aan om:

    • het product goed te verpakken.
    • De instructies op de defect portal te volgen en een duidelijk klachtomschrijving geven
    • gebruik te maken van het door MediaMarkt verstrekt verzendlabel voor PostNL bemande inlever punten.

    Het MediaMarkt defect verzendlabel kun je via ons call center of via de repair portal aanvragen.

    Als je van ons, binnen 3 werkdagen na inlevering bij een bemand PostNL punt, geen email hebt ontvangen dat MediaMarkt het product heeft ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

    Elke stap in het reparatieproces kun je zelf volgen via deze pagina. Als je product na 14 dagen nog niet is gerepareerd, gaan wij samen op zoek naar een passende oplossing.

    Wil je een groot product, zoals een koelkast of wasmachine, laten repareren dan kan je een aanmelding doen via deze pagina voor een reparatie aan huis. De leverancier of gespecialiseerd service bedrijf zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Wij sturen je, totdat het product is gerepareerd, regelmatig een email om er voor te zorgen dat de reparatie correct wordt uitgevoerd of dat wij andere stappen moeten nemen voor een oplossing.

    Herstelling, van technische defecten of vervanging als herstel niet mogelijk, van de bij MediaMarkt gekochte producten, is gedurende de wettelijke garantieperiode kosteloos.

    We zorgen ook voor reparaties van producten die niet zijn aangeschaft bij MediaMarkt of die buiten de wettelijke garantie vallen. De kosten voor het prijsopgave onderzoek en/of herstel hiervoor zullen niet door ons vergoed worden.

  • Je kunt jouw product op verschillende manieren aanbieden ter reparatie:

    In de winkel
    We adviseren je als je een klein/handzaam product wilt laten repareren, om dit via een van onze winkels te laten doen.

    Opsturen
    Als je toch een product wilt opsturen ter reparatie, dien je dit zelf te organiseren. Dit betekent dat je er zelf verantwoordelijk voor bent dat het product goed bij ons reparatiecentrum aankomt en ook de kosten voor verzending draagt.
    Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het terugsturen van je product, raden we je aan om:

    • het product goed te verpakken,
    • het product verzekerd te verzenden,
    • alleen gebruik te maken van bekende vervoersbedrijven.

    Zend het product onder vermelding van het bestelnummer en artikelnummer met bijgevoegd een duidelijke klachtomschrijving naar:

    MediaMarkt Online Nederland
    Pearyweg 1
    4462 GT Goes

    Reparatie aan huis
    Wil je een groot product, zoals een koelkast of wasmachine, laten repareren dan kan je een aanmelding doen via deze pagina. De leverancier zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen voor het maken van een afspraak.

  • Wil je jouw koelkast of een ander groot apparaat laten repareren? Via deze pagina kan je een reparatie aan huis aanvragen. De leverancier zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen voor het maken van een afspraak.

  • Stuur je een data dragend product op ter reparatie? Vergeet dan geen back-up te maken. Tijdens de reparatie kunnen gegevens verloren gaan. Wordt je iPhone gerepareerd? Zet dan 'Find my iPhone' uit.

  • Heb je het product een langere tijd zonder problemen kunnen gebruiken en de gemiddelde levensduur wordt verlengd door de herstelling/omruiling, dan is het redelijk dat je een gedeelte meebetaalt aan de omruil- of reparatiekosten na rato van de gebruiksduur (leeftijd van het product). Mocht herstel niet binnen een redelijke termijn kunnen plaatsvinden of wanneer je niet wenst mee te betalen aan het herstel of de omruil, kun je de koop ontbinden na rato van de gebruiksduur (leeftijd van het product). Met het ontbinden van de koop doe je automatisch afstand van je product. De gemiddelde levensduur wordt hoofdzakelijk bepaald door het soort product en de verkoopprijs.

Vragen in andere categorieën

Bestellen
Betalen
Bezorgen
Vind een winkel

Het antwoord op je vraag niet gevonden?

Wanneer je het antwoord op je vraag niet hebt kunnen vinden op deze pagina, kun je contact met ons opnemen via onderstaande opties:

Contactformulier (aanbevolen)> Neem contact op
Reparatie - Klantenservice | MediaMarkt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5833

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.