Operazangeres Marjolein Acke wint 'Sing again', finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit (2024)

Operazangeres Marjolein Acke wint 'Sing again', finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit (1)

Op haar 9e blies Marjolein Acke in 'Belgium's got talent' 2016 al iedereen omver met haar operastem Foto: VTM

De 17-jarige Marjolein Acke heeft het VTM-programma 'Sing again' gewonnen. In de zangwedstrijd hebben 22 voormalige deelnemers aan VTM-talentenjachten het tegen elkaar opgenomen. De inzet: 10.000 euro om te investeren in een muziekcarrière. Ook in de finale: 'The Voice'-winnares en voormalig Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs, die meteen nieuwe muziek uitbrengt.

Marjolein Acke maakt in 2016 als meisje van 9 jaar veel indruk in talentenjacht 'Belgium's got talent'. Ze haalt de finale, maar de overwinning gaat naar dansgroep Baba Yega. 8 jaar later heeft Acke wel 'Sing again' gewonnen. Aan het programma nemen enkel kandidaten deel met een verleden bij een VTM-talentenjacht, zoals 'De soundmixshow', 'Idool', 'Star Academy' en 'The voice (kids)'.

In de finale met 9 deelnemers stoot Acke na 3 performances in groepjes van 3 niet rechtstreeks door naar de laatste ronde. Het studiopubliek stemt haar als vierde kandidaat alsnog door naar de superfinale. Daarin overtuigt Marjolein Acke het publiek met operanummer 'O mio babbino caro', met een staande ovatie tot gevolg. Ze wint een cheque van 10.000 euro om te investeren in haar muzikale toekomst.

Een halfjaar na de opnames van de 'Sing again'-finale kan Acke nog altijd moeilijk geloven dat ze heeft gewonnen. "Ik was enorm overdonderd toen mijn naam werd afgeroepen en dat gevoel is er sinds de televisieuitzendingen nog altijd. De andere finalisten waren supersterk, dus ik had nooit verwacht dat het publiek voor mij zou kiezen", vertelt ze aan VRT NWS.

Mijn droom? Een duet met Helmut Lotti

Intussen heeft Acke via de examencommissie haar diploma middelbaar onderwijs gehaald en is ze gestart aan een opleiding aan het Conservatorium in Gent. "Ik zit middenin mijn examens. Ik wil die opleiding zeker afmaken, maar ik sluit geen enkel ander muzikaal project uit. Mijn prijs van 10.000 euro heb ik aan de kant gezet om later muzikale projecten mee te financieren. En ik wil mijn familie trakteren op een etentje."

Acke heeft dus niet meteen plannen om een single uit te brengen. "Ik wil alles laten bezinken en goed nadenken over de volgende stap. In 'Sing again' heb ik gemerkt dat ik graag samenwerk met andere artiesten en dat ik andere muziekgenres niet wil uitsluiten."

Muzikale dromen zijn er wel. "Op nummer 1: deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Verder ben ik geïnspireerd door de manier waarop operazangeres Astrid Stockman een carrière in de klassieke muziek met pop combineert. Als ik echt zot mag dromen, dan zou ik graag een duet zingen met Helmut Lotti, als dat niet te hoog gegrepen is voor mij."

Geen overwinning voor Luka, wel nieuwe muziek

Veruit de bekendste kandidaat bij de top 4 in 'Sing again' is Luka Cruysberghs (23), die in 2017 'The voice van Vlaanderen' heeft gewonnen en nadien 2 jaar zangeres is geweest bij Hooverphonic.Cruysberghs kreeg eind 2020 te horen dat zangeres Geike Arnaert zou terugkeren naar Hooverphonic, en dat de groep zonder haar naar het Songfestival zou gaan.

Sindsdien maakt Cruysberghs solo muziek. Naar aanleiding van de finale van 'Sing again' heeft ze een duet uit het programma uitgebracht als single. Samen met kandidaat Justin Degryse, die muziek maakt als Aqua Riyaz, heeft ze 'Habibi' van Tamino gecoverd. Op 21 juni komt haar soloalbum uit, getiteld 'Need you in the light'.

Dit programma biedt een mooie kans, die ik hopelijk kan doortrekken in de toekomst

"Ik kijk met een positief gevoel terug op 'Sing again'. Superleuk om weer op een podium te staan. Hoe meer je zingt, hoe meer je bijleert. En Marjolein is met haar indrukwekkende stem een mooie winnares", vertelt Cruysberghs aan VRT NWS.

"Ik kan alleen maar blij zijn met die warme reacties op mijn deelname, zowel online als in de pers en bij mijn omgeving. Ik was sowieso van plan om nieuwe muziek te maken, maar dit programma biedt natuurlijk een mooie promokans. Daar ben ik dankbaar voor en ik hoop dat ik het kan doortrekken in de toekomst."

Cruysberghs had voor 'Sing again' al een nieuwe entourage, maar in het programma heeft ze met medekandidaat Justin een goede band opgebouwd.

"We gaan zeker nog samen muziek schrijven, want we houden allebei van het duistere en melancholische aspect in meer alternatieve muziek. Die kant zoek ik op mijn nieuwe album op. Ik wil taboes doorbreken en moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. Ik kijk uit naar de release en ik hoop dat mijn solomuziek mensen zal raken."

Operazangeres Marjolein Acke wint 'Sing again', finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit (2)

Luka Cruysberghs tijdens haar auditie in 'Sing again', en op de achtergrond bij haar blind audition in 'The voice van Vlaanderen' 2017 Foto: VTM

Meest gelezen

  1. Oorlog Rusland-Oekraïne Oekraïne heeft mogelijk waarschuwingssysteem voor kernbommen in Rusland geraakt met droneaanval za 25 mei 13:28
  2. Gezondheid Tony, Kimberly, Valerie en Anouk kunnen niet werken door ziekte: "Mensen gaven kritiek op mijn trouwfeest, moest ik n... 09:03
  3. Royalty Royals op zondag - Zara Tindall toont hoe je nat tuinfeest op hakken aanpakt en Mathilde zet bril op voor Rodin 05:51
  4. Lummen Loïc (11) uit Lummen vindt gepolijst bijltje uit steentijd tijdens het buitenspelen: "Tussen de 4.500 en 5.000 jaar oud" za 25 mei 15:49
  5. Muziek Nicki Minaj annuleert concert nadat ze op Schiphol is opgepakt voor softdrugs: "Wiet was van beveiliging" Update 08:09
  6. Europese verkiezingen Ambitieus gestart, doorgebeten in woelige tijden: dit is hetrapport van de Europese Commissie 05:53
  7. KIES24 Jongeren laten hun stem horen in 'Eerste keus', met Tom Waes en Pieterjan De Smedt: "Straf hoe ze Van Grieken of Rous... 06:41
  8. Koningin Elisabethwedstrijd Klaasje Meijer (ex-K3) volgt finale Koningin Elisabethwedstrijdviool voor VRT MAX: "Klassiek is me met de paplepel i... 08:02
  9. Gent Actievoerders UGent vragen meer tijd voor gesprek met rector: "Bekomen van aanpak en bedreiging" 07:08
Operazangeres Marjolein Acke wint 'Sing again', finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6058

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.