Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (2024)

Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie Registreer nu!

De nieuwe Defy serie

Meer informatie Bekijk collectie

De nieuwe generatie endurance racefiets

Ga ver. Ga snel. Gemaakt met volledig opnieuw ontworpen frames en op maat gemaakte componenten, bieden alle nieuwe Defy modellen een onverslaanbare mix van lichtgewicht en flexibiliteit voor ultieme prestaties bij lange afstanden op de weg.

Deze vijfde generatie van de Defy-serie omvat een breed scala aan modellen met verschillende prijspunten, waardoor wielrenners van alle niveaus de kans krijgen om verder en sneller te rijden met meer efficiëntie, comfort en controle. De nieuwe reeks omvat drie series: Defy Advanced SL, Defy Advanced Pro en Defy Advanced. Uitgebreide tests tonen aan dat alle drie de nieuwe series verbeteringen bieden op het gebied van gewicht en efficiëntie ten opzichte van het vorige topmodel van de Defy Advanced Pro-serie.

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (1)

De Defy blauwdruk

Een van de kenmerken van Defy is de toewijding om de prestaties te verbeteren zonder het te ingewikkeld te maken. Op basis van marktfeedback door de jaren heen, plus input van topprofessionals die Defy-fietsen hebben gebruikt bij evenementen zoals Parijs-Roubaix, heeft het ontwikkelingsteam ervoor gekozen om niet te vertrouwen op schokdempers, bussen en andere toevoegingen die veel gebruikt worden in veel endurance racefietsen.

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (2)

Lichter

Het frame voor het vlaggenschip van het nieuwe assortiment, de Defy Advanced SL, weegt slechts 785 gram (maat medium, zonder hardware) wat een volle 195 gram (19,9 procent) minder is dan het frame van de vorige generatie's topmodel, de Defy Advanced Pro. Tests tonen aan dat het nieuwe frame ook 28 procent meer trapefficiëntie biedt. Aan de voorkant weegt de nieuwe vork die wordt gebruikt in de nieuwe Defy Advanced SL- en Defy Advanced Pro-series 350 gram, wat 15 procent lichter is dan de vorige generatie. En de nieuwe Contact SLR D-Fuse stuurpen is nu 8 procent lichter.

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (3)

Details doen ertoe

Het is het onbewerkte carbonweefsel (carbonplaat) dat met de hand wordt vervaardigd in Giant's eigen fabriek. Het is het gedetailleerde legschema, waarbij tot 132 complex gevormde stroken carbon worden gebruikt om specifieke gewichts- en stijfheidsresultaten te halen. Het zijn de touchpoints en componenten, allemaal ontworpen en geïntegreerd voor endurance prestaties.

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (4)

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (5)

Belangrijkste kenmerken

D-FUSE TECHNOLOGIE

Ontworpen voor schokabsorptie

Elke nieuwe Defy heeft geïntegreerde onderdelen met de nadruk op compliance. De eerste is de D-Fuse carbon zadelpen, tien jaar geleden ontwikkeld door Giant en nu veelvuldig gebruikt door andere merken. Aanvankelijk bedoeld voor de professionele cyclocrossracers van Giant, werd de D-Fuse zadelpentechnologie in 2018 geïntroduceerd in de Defy-fietsen.

Het hart van het ontwerp is een D-vormige carbon schacht die schokken absorbeert en een kleine hoeveelheid flex (tot 7 mm) toevoegt. Dit vermindert aanzienlijk de energie van hobbels en trillingen die via een van de belangrijkste contactpunten van de fiets, het zadel, omhoog gaan. Tests tonen aan dat het nieuwe Defy Advanced SL-frame en de zadelpen samen 42 procent meer compliance bieden dan de vorige generatie Defy Advanced Pro-serie.

Deze technologie wordt ook toegepast aan de voorkant van de fiets met de nieuwe D-Fuse sturen.De sturen gebruiken vergelijkbare D-vormige carbon buizen aan de bovenzijde wat zorgt voor meer neerwaartse flexibiliteit en tegelijkertijd de opwaartse stijfheid vergroot. Dit betekent dat je schokabsorberende eigenschappen krijgt en ook een betere efficiëntie voor inspanningen buiten het zadel, zoals sprinten of klimmen. Het nieuwe D-Fuse SLR-stuur, dat wordt geleverd bij Defy Advanced SL en geselecteerde Defy Advanced Pro-modellen, biedt 40 procent meer compliance in vergelijking met de vorige generatie.

Meer informatie

Advanced SL & Advanced Carbon

Twee niveaus van carbon layup waar je uit kan kiezen

De nieuwe Defy serie

Defy Advanced SL
Defy Advanced SL
Defy Advanced Pro
Defy Advanced Pro
Defy Advanced
Defy Advanced
Defy Advanced SL Frameset
Defy Advanced SL Frameset

The All-New Defy Range

Nieuw

Betaal in termijnenDefy Advanced 1Current price: € 3.599Meer info

Nieuw

Betaal in termijnenDefy Advanced 2Current price: € 2.799Meer info

Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (8)

Nieuw

Betaal in termijnenDefy Advanced Pro 0Current price: € 6.399Meer info

Nieuw

Betaal in termijnenDefy Advanced Pro 1Current price: € 4.899Meer info

Nieuw

Betaal in termijnenDefy Advanced SL Frameset2024Current price: € 3.599Meer info
Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (12)
Defy endurance racefiets | Giant Bicycles Nederland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5957

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.